|  Søg  |  Kontakt
 

 

Da volden brød ud i den lille sydsudanesiske by Pibor, var MAF (Mission Aviation Fellowship) klar til at evakuere nødhjælpsarbejdere fra området. Flere personer fra fem forskellige ngo-organisationer blev fløjet ud, herunder to fra Medair, som arbejder med et vigtigt fødevareprogram for underernærede børn.
Efter at have modtaget anmodningen om bistand fløj et MAF-fly gruppen til landets hovedstad, Juba.

Den hurtige forværring af sikkerhedsituationen opstod (28/1), da en tidligere kommandant for oprørsstyrkerne sammen med en gruppe livvagter trængte ind i byen, og nægtede at aflevere deres skydevåben. Den efterfølgende ildkamp med regeringssoldater resulterede i flere ulykker og tilskadekomne. Der udbrød panik blandt lokalbefolkningen, og 2.000 af dem flygtede fra Pibor og søgte tilflugt på en nærliggende FN fredsbevarende base.

Efter årtier med krig for at opnå uafhængighed fra Sudan i nord, er Sydsudan i dag oversvømmet med våben. Regeringens kontrol i mange regioner er meget svag, hvilket betyder at konflikter hurtigt kan eskalere og bringe bistands- og nødhjælpsmedarbejdernes liv i fare.

Ud over regelmæssige flyvninger, er MAF’s piloter i det sydlige Sudan og nabolandene derfor fortsat på stand-by, i tilfælde af at yderligere evakueringer er påkrævet med kort varsel.